Helmonds Goud speciaal

Ook dagelijks te bekijken via dit is Helmond live TV, om 10.00 uur en 14.00 uur

van donderdag tot en met zaterdag

Deel 15

30 september.In deze aflevering van Helmonds Goud Speciaal Het Praatkwartier vanuit de pastorie van Het Speelhuis in Helmond. Gastheer is Arnold Otten.
Hij ontvangt de Helmondse film- en documentairemaker Robert van den broek.
Voorafgaand aan Het Praatkwartier een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Helmonds Goud Speciaal wordt uitgezonden op donderdag, vrijdag en zaterdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 14

In Helmonds Goud Speciaal van donderdag 23 september t/m zaterdag 25 september de volgende onderwerpen:
Deze week in Helmonds Goud Speciaal geen Speel- of Praatkwartier, maar een speciale aflevering van Oud Goud. Daarin een korte documentaire over het leven in Helmond tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van de stad op 25 september 1944 door het 2e Britse leger.

Historische beelden die beschikbaar zijn gesteld door het Regionaal Historisch Centrum in Eindhoven.

Verder een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging met de buurtsportcoaches van Jibb+.

Deel 13

In Helmonds Goud Speciaal van donderdag 16 september t/m zaterdag 18 september de volgende onderwerpen:

In Helmonds Goud Speciaal deze week Het Speelkwartier vanuit Het Speelhuis in Helmond. Daarin een optreden van pianist David Hordijk.
Op zijn initiatief kwam er een piano op Eindhoven Centraal. Toen die tijdens de avondklokrellen werd gesloopt, móest hij er heen en speelde hij nog één keer op de paar werkende toetsen van het wrak.
Wanneer David Hordijk achter de piano kruipt, leeft hij in de waan van de dag en vergeet alles om zich heen. Het enige dat overblijft, is de muziek. Dat gevoel wil hij mensen ook meegeven als hij speelt.

Voorafgaand aan Het Speelkwartier ziet u een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging

Deel 12

Goud Speciaal van donderdag 9 september t/m zaterdag 11 september

In deze aflevering van Helmonds Goud Speciaal Het Praatkwartier vanuit de pastorie van Het Speelhuis in Helmond. Gastheer is Arnold Otten. Hij ontvangt Marianne Splint, directeur van Museum Helmond.

Voorafgaand aan Het Praatkwartier een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Deel 11

Special van 2 september, we starten met Helmond in beweging en daarna in deze aflevering van Helmonds Goud Speciaal Het Speelkwartier met een optreden vanuit Het Speelhuis in Helmond. De band Grumpy Old Men vult een kwartier met allerlei golden oldies, grote hits die je zeker kent!
De bandleden Willie, Noud en Henny ken je misschien nog als de oud-leden van de Helmondse formatie Kôjjen Ôjjem. Deze band stopte tien jaar geleden. Willie, Noud en Henny besloten door te gaan onder de naam Grumpy Old Men.
Tegenwoordig spelen zij veel op zorgboerderijen en in bejaardenhuizen.

Deel 10

Het Praatkwartier vanuit de pastorie van Het Speelhuis in Helmond. Gastheer is Arnold Otten.Hij ontvangt vader Arno Oberendorff en zijn getalenteerde dochter Medy voor een onderhoudend gesprek.

Arno is oud-kapper en een zeer bekende Helmonder. Medy is illustrator en woont in Den Haag. Zij maakt onder meer prachtige tekeningen van dieren en insecten voor kinderboeken met een geweldig oog voor detail.

Voorafgaand aan Het Praatkwartier ziet u nog een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Deel 9

In Helmonds Goud Speciaal van donderdag 19 augustus t/m zaterdag 21 augustus de volgende onderwerpen:

In Helmonds Goud Speciaal vandaag Het Speelkwartier vanuit Het Speelhuis in Helmond.
Kunstkwartier brengt de musical ‘Nieuwsies stoppen De Tijd’. En in dit Speelkwartier is alvast een vooruitblik te zien.

1899. De krantenverkopers van New York, ook wel Nieuwsies genoemd, komen in opstand. Ze zijn het zat om onderdrukt te worden en ze eisen een eerlijk loon. Zullen de Nieuwsies de strijd tegen deze grootmacht winnen en krijgen de krantenbazen het te heet onder hun voeten? Of lopen de hoge heren zo over ze heen?

Dat straks, na Helmond in Beweging.

Deel 8

In Helmonds Goud Speciaal van donderdag 12 augustus t/m zaterdag 14 augustus de volgende onderwerpen:

In Helmonds Goud Speciaal vandaag Het Praatkwartier met gastheer Arnold Otten. Hij praat vandaag met regisseur Anneke Schröder en theatermaker Wim Peters, de initiatiefnemers van het reizende theaterprogramma ‘Waskracht’.

Deel 7

Helmonds Goud speciaaal 5 augustus

Helmond in beweging en In Helmonds Goud Speciaal vandaag Het Speelkwartier vanuit het Speelhuis in Helmond. U ziet straks een optreden van zanger, gitarist en muziekdocent Sem Jansen. Sem won in oktober 2020 het SBS-programma ‘Hit the Road’. In de finale betoverde hij de juryleden met ‘Have a little faith in me’. De prachtige vertolking van dit nummer ontbreekt ook zeker niet in dit Speelkwartier. Daarnaast speelt Sem een aantal nummers van verschillende singer-songwriters. Maar eerst Helmond in Beweging. Helmonds Goud Speciaal wordt uitgezonden op donderdag, vrijdag en zaterdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 6

Helmonds goud special 31 juli
Helmond in beweging en In dit programma straks Het Praatkwartier vanuit de pastorie van Het Speelhuis met presentator Arnold Otten. Zijn gaste is oud-hockeyinternational Fieke Van Griensven-Boekhorst. Maar eerst Helmond in Beweging. Helmonds Goud Speciaal wordt uitgezonden op donderdag, vrijdag en zaterdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 5

In Helmonds Goud Speciaal van donderdag 22 juli t/m zaterdag 24 juli de volgende onderwerpen:

Deze aflevering van Helmonds Goud Speciaal begint met Helmond in Beweging.

In het tweede gedeelte van het programma Het Speelkwartier vanuit Het Speelhuis met een gitaaroptreden van Eddie Franken. Franken is muziekdocent bij Kunstkwartier in Helmond. Zijn klassieke gitaar heeft hem al veel binnen- en buitenlandse concerten opgeleverd. De laatste jaren experimenteert Eddie graag met een combinatie van muziek en magie. Mentalisme is een onderdeel van de goocheltraditie die hem het meest boeit. Mensen zien groeien via muziek is voor hem van grote waarde.

Helmonds Goud Speciaal wordt uitgezonden op donderdag, vrijdag en zaterdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 4

15 juli, Helmond in beweging en het Speelkwartier o.l.v. Arnold Otten in de pastorie van de O.L.Vrouwe ten hemel opneming kerk met als gasten John v.d. Sanden en Luc de Graaf.

Deel 3

8 juli, Helmond in beweging en Speelkwartier Theater ’t Speelhuis met troubadour Hans van Gorp.

Deel 2

3 juli, Helmond in beweging en het praatkwartier o.l.v.Arnold Otten met Pastor Pieter Scheepers

Deel 1

26 juni Helmond in beweging, Speelkwartier Duo double trouble