Bijeenkomsten Koffie met een Tablet

 

Tot en met mei zijn er weer verschillende momenten gepland voor Koffie met een Tablet. 

Deze gratis bijeenkomsten zijn speciaal voor de oudere inwoners van Helmond. In gezelschap én met een kopje koffie of thee gaan we aan de slag met een digitaal thema. De inhoud van de bijeenkomsten is gebaseerd op het programma ‘Welkom Online’ van het Nationaal Ouderenfonds.

Digitale veiligheid

We winkelen, bankieren en zoeken informatie online en kunnen niet meer zonder internet. Maar we weten ook dat er soms misbruik wordt gemaakt. Hoe herken je een phishing mail? Is een webshop wel betrouwbaar? We begeven ons samen op de digitale snelweg en wijzen je op de mogelijkheden en de risico’s.

QR codes

Je ziet steeds meer QR codes opduiken, bijvoorbeeld op verpakkingen, op toeristische bordjes of onderweg op terrassen om iets te bestellen. We bekijken hoe je deze QR codes kunt scannen met je smartphone

Aanmelden

Voor deze drie thema’s organiseren we bijeenkomsten in de Geseldonk, de Ark, in de bibliotheek en bij Lokaal Sociaal (bij het ROC) en beginnen telkens om 14.00 uur. Via onze website www.bibliotheekhelmondpeel.nl/koffiemeteentablet vind je meer informatie en kun je je aanmelden. Natuurlijk kun je ook bellen naar de bibliotheek om te informeren naar de data en om je aan te melden (0492 522 220) of naar de secretaris van KBO Kring Helmond (06 22 61 61 34).

Koffie met een tablet

Koffie met een Tablet is een samenwerking tussen KBO Kring Helmond, het Nationaal Ouderenfonds, gemeente Helmond, de afdeling Zorg&Welzijn van het ROC Ter AA en de Bibliotheek Helmond-Peel. De bijeenkomsten zijn geschikt voor mensen die al een smartphone of tablet hebben, maar ook voor mensen die hier niet over beschikken maar wél willen zien hoe het werkt.

 

QR Code

Whatsapp bellen

 

online boodshcappen doen

Koffie met een tablet Digitale Kaart Whatsapp videobellen