KBO-Kring Helmond helpt ouderen op internet

Het is een gegeven dat de wereld continu aan het veranderen is. Een van de aspecten van die voortdurende verandering is automatisering. Deze automatisering zorgt er zelfs voor dat de veranderingen versneld worden. We zien de meest geavanceerde producten op de markt komen en sommige zaken waaraan we zojuist gewend waren verdwijnen zelfs al weer. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de vaste telefoon, de fax en zelfs contant geld wordt steeds schaarser. Het is voor jongeren al een hele opgave om bij te blijven, laat staan voor ouderen. Zeker de ouderen die in hun arbeidzaams leven nooit met de automatisering te maken hebben gehad, staan op een flinke achterstand.
Deze achterstand wordt steeds pregnanter omdat de markt, inclusief de overheid steeds meer digitaal gaat. Nieuws komt niet meer per brief maar per mail, er zijn geen telefoonboeken meer en als je iets wilt weten moet je het opzoeken op het internet, bankzaken doe je digitaal en ga zo maar door. Zelfs de overheid gaat steeds meer digitaal met haar burgers communiceren.
Op diverse plaatsen zijn al veel initiatieven genomen om ouderen te scholen en in samenwerking met de KBO en SeniorWeb zijn ook in Helmond al veel ouderen ingewijd in de geheimen van computers. Heel veel met succes maar zeker ook senioren die vanwege de complexiteit afhaakten.
Gelukkig zijn er ook ontwikkelingen welke ervoor zorgdragen dat alle ouderen aan de tablet, computer of smartphone kunnen. Zo maakt de introductie van het aanraakscherm het gebruik van de computer steeds intuïtiever en daardoor makkelijker om te leren.
Graag met de computer, laptop, tablet of smartphone bezig?
Werkt je apparaat niet meer of niet meer zoals voorheen, of wil je er wat meer van weten?
Heb je bij iemand iets gezien wat je ook graag op je apparaat zou willen hebben?
Als u nog geheel onbekend bent op de digitale snelweg kunt u gedurende de ondersteuning een tablet lenen. Na gebruik kunt u die met korting overnemen of weer retour geven. Er zijn dan aan het lenen geen verdere kosten verbonden. Zo kunt ervaren of het u aanspreekt.

Neem in genoemde gevallen contact op met een van de KBO-afdelingen en mogelijk kunnen zij u  helpen tegen een geringe vergoeding.