Ook dagelijks te bekijken via dit is Helmond live TV, om 10.00 uur en 14.00 uur

van maandag tot en met zondag

Deel 26

Op 25 oktober wederom een herhaling van eerdere uitgezonden items en natuurlijk starten we met Helmond in Beweging, gevolgd door Ester van den Eventuin verzorgende bij Savant, Workhop Slagwerk, Rouw verwerking en als laatste onze Orgelmuseum is open.

Deel 25

18 oktober start uiteraard met Helmond in beweging en verder in de herhaling Levenstestament, Rouw op je dak, Helmonder Carlo Stevens beter bekend als de leeuwentemmer en hulp bij verzamelen van goederen en gegevens voor de tentoonstelling rondomE Emily Wesselman.

Deel 24

11 oktober. Zoals gewoonlijk start deze aflevering van Helmonds Goud van 11 oktober met Helmond in beweging. Lia Stoop neemt ons mee naar de protestantse begraafplaats aan de Molenstraat. Hier praat ze met Jaap Wijdenes, beheerder protestantse begraafplaats. Jaap Wijdenes is al ruim 13 jaar beheerder van deze begraafplaats en weet dus veel te vertellen over de graven. Maar binnenkort gaat hij stoppen. Hij is bijna 80 jaar.

In Peters Pannetje vertelt tv-kok Peter Malfliet hoe je een heerlijk voedzame groentesoep kunt maken, met geroosterd brood en kruidenboter.

Bij het opruimen van de vuilstortplaats tussen Helmond en Mierlo kwamen er diverse voorwerpen tevoorschijn. 100 voorwerpen van die stortplaats werden verzameld. Inwoners van verschillende  zorgcentra bekeken deze voorwerpen en haalden herinneringen op. Alle verhalen kwamen in een boekje. De titel van dit boekje is “Helmond in 100 stukskes”. De gevonden voorwerpen en de verhalen geven een goed tijdsbeeld weer van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Het kunstenaarsduo Anny en Harrie Scheepers is nog steeds actief. Harrie is beeldhouwer en Anny is schilderes. Hun hele huis staat en hangt vol met hun creaties. Ze zeggen beide ermee door te gaan tot ze erbij neervallen.

Deel 23

4 oktober Deze aflevering van Helmonds Goud begint zoals altijd met Helmond in beweging. Bart van den Akker, eigenaar van het Computermuseum, praat over de opkomst van de homecomputer. Hij doet dit vanuit het Computermuseum. Hennie Agten vertelt over zijn hobby. Tekenen en schilderen in de stijl van Vincent van Gogh. Rob van Os is met Museum op Locatie in de Ameideflat. Hij gaat met de bewoners terug naar de historie van Helmond.

Het Land van de Peel is een nieuwe marketingorganisatie waarin zes Brabantse Peelgemeenten hun krachten bundelen. Hiermee wordt geprobeerd de Brabantse Peel onder de aandacht te brengen.

Deel 22

In Helmonds Goud van de week van 27 september de volgende onderwerpen:

Deze week in Helmonds Goud een reportage over het Draaiorgelmuseum in Helmond dat jarenlang in één adem werd genoemd met de Gaviolizaal.
Die tijd is voorbij; het museum is nu ondergebracht in Loods 20 (samen met het EDAH-museum) en inmiddels weer open.

Het verzorgen van zieke familieleden is zwaar en mantelzorgers zitten vaak met vragen.
Daarom is er vanaf nu de Goed voor Mekaar Box, een handig pakket met veel informatie voor de Helmondse mantelzorger. (Meer informatie op Home – Goed Voor Mekaar.) En verder aandacht voor Esther van den Eventuin, een Helmondse verzorgende van Savant Zorg die via een eigen blog op Facebook verslag doet van haar werk in de wijk.

In Oud Goud beelden van het 50-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina in 1948, dat in heel Nederland werd gevierd. Ook in Helmond waren er allerlei activiteiten waaronder een plechtige raadszitting, een historische optocht en vuurwerk.

Tot slot een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Deel 21

Deze week in Helmonds Goud een reportage over de triatlon voor senioren in Helmond, die vrijdag bij recreatieplas Berkendonk is gehouden.

Verder: heel goedkoop ontbijten voor één euro. Het kan weer op maandagochtend in De Geseldonk, georganiseerd  door Kansrijk Mierlo-Hout.

In Oud Goud mooie beelden van de heropening van de Veestraatbrug, die in de oorlog twee keer werd opgeblazen.

Én de zomerweken voor senioren zijn met veel bombarie afgesloten: We namen een kijkje bij een workshop slagwerk in Kunstkwartier.

Eerst een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging. 

 

Deel 20

Helmonds Goud van maandag 13 september met de volgende onderwerpen:

In Helmonds Goud een reportage over Helmonder Carlo Stevens, avonturier, waaghals en leeuwentemmer. Jolanda Bakker van Heemkundekring Helmont heeft een boek over hem geschreven. Dat wordt komende zondag 19 september gelanceerd tijdens de opening van een expositie over het leven van Stevens in de Elzas Passage 4.

In Oud Goud mooie beelden uit 1938 over de ‘Voor God Dag’. Een manifestatie van de katholieke kerk om zieltjes te winnen.

Verder aandacht voor het levenstestament. Dat wordt steeds populairder. In een levenstestament bepaal je wie namens jou mag spreken als je zelf geen beslissingen meer kunt nemen.

Geraldine praat in haar rubriek vroeger en nu over boodschappen doen.

En er is weer een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Deel 19

In Helmonds Goud van de week van 6 september de volgende onderwerpen:

In Helmonds Goud een reportage over de Week van Lezen en Schrijven.
Er zijn nog altijd veel volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen, vooral ook in Helmond.
Maar het goede nieuws is dat je gratis bijgeschoold kunt worden.

Verder een verslag van Museum op Locatie in de Ameideflat en in de rubriek Oud Goud mooie zwart/witbeelden van de bruggen over de Zuid-Willemsvaart in Helmond.

Verder geeft Geraldine haar visie over het televisiekijken van vroeger en nu.

Tot slot een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging

Deel 18

Presentatie Lia Stoop en Austeje Jonikaite

In Helmonds Goud van de week van 30 augustus de volgende onderwerpen:

In de rubriek Oud Goud een privé-filmpje uit de turntoestellenfabriek van de familie Fritsen uit Helmond.

Verder reportages over een koffieworkshop voor senioren in de Count of Coffee op de Markt en het Robustelly orgel in de Lambertuskerk. Het unieke orgel wordt weer wekelijks bespeeld tijdens de markt op zaterdag.

Én we starten een mini-serie met een oude bekende, Geraldine. Ze praat over dingen van vroeger en hoe die nu gaan.

Deel 17

In Helmonds Goud van de week van 23 augustus de volgende onderwerpen:

In de rubriek Oud Goud een familiefilmpje van de fabrikantenfamilie Fritsen uit Helmond die al in de vorige eeuw onder meer klokken maar ook turntoestellen maakte.
De privé-filmpjes van de familie zijn ondergebracht bij het Regionaal Historisch Centrum in Eindhoven. Uit die collectie ziet u onder meer fragmenten van het vieren van carnaval en een vakantie in Italië.

TV-kok Peter Malfliet heeft een heerlijk recept voor gevulde tomaten-groentesoep.

En zondag was het open tuinendag in Helmond. Kijk naar een verslag van deze geslaagde dag waar belangstellenden acht tuinen konden bezoeken. Natuurlijk is er ook weer een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Deel 16

Vandaag presentatie door Liam Toll

We starten met Helmond in beweging, daarna de Levgroep met Zomerweken, bezocht is een spellenmiddag, Oud goed van de familie Sanders en Peters pannetje met een overheerlijk macaroni schotel.

Presentatie Lia Stoop en Austeje Jonikaite

Deel 15

Helmonds Goud 9 augustus met Helmond in beweging In deze aflevering van Helmonds Goud onder meer aandacht voor ‘Helmond in 100 stukskes’, een boek met verhalen over Helmonds afval. Verder roept Museum Helmond je hulp in bij een tentoonstelling over jonkvrouwe Emelie Wesselman, de laatste bewoonster van het kasteel in Helmond en een reportage over de Helmondse kunstschilder Hennie Agten. Hij wordt al zijn hele leven geïnspireerd door Vincent van Gogh. Verder een reportage over het ‘Land van de Peel’, een nieuwe marketingorganisatie waarin zes Brabantse Peelgemeenten hun krachten bundelen. En natuurlijk Helmond in Beweging. Het seniorenprogramma Helmonds Goud wordt uitgezonden op maandag, dinsdag en woensdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 14

Helmonds Goud 3 augustus met Helmond in beweging
Het is vakantie en daarom zie je de komende weken een herhaling van onze mooiste reportages. Vandaag onder meer aandacht voor het Brabants Vakantieboek, lekker lezen of puzzelen op de camping of onderweg naar je vakantiebestemming. Een reportage vanuit het HomeComputerMuseum in Helmond en het verhaal van Theo Lambert die 80 jaar lid is van voetbalclub Mulo. Tot slot speciale rondleidingen in Museum Helmond voor bezoekers met een lichte dementie. Buitengewoon Museumtour heet het project en wij liepen mee. Maar eerst een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Het seniorenprogramma Helmonds Goud wordt uitgezonden op maandag, dinsdag en woensdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 13

26 juli Helmond in beweging en Zomerkasteel, Oud Goud 2, oude filmpjes, Peters Pannetje 

Deel 12

19 juli  Helmond in beweging en In deze aflevering aandacht voor eenzaamheid onder ouderen. De belcirkels van de KBO proberen die te doorbreken. Verder ziet u een portret van stadsorganist Jan van de Laar en beginnen we met de rubriek: Oud Goud. In samenwerking met het Regionaal Historisch Centrum in Eindhoven krijgt u fantastische oude filmpjes uit Helmond voorgeschoteld. Het instituut zoekt meer oude beelden uit Helmond om die te archiveren. Ga daarvoor naar de link: www.bhic.nl/filmsbewaren. Tot slot een reportage over een bijzonder kunstenaarsduo, Anny en Harrie Scheepers. Het echtpaar is al zestig jaar getrouwd en zijn zeer actief met schilderen en beeldhouwen. Maar het programma begint met Helmond in Beweging.

Het seniorenprogramma Helmonds Goud wordt uitgezonden op maandag, dinsdag en woensdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 11

12 juli Helmond in beweging. Brabants Histories informatiecentrum, Jeu de Boule Brandevoort, Gé Kuiper en Doufietsen

Deel 10

5 juli Helmond in beweging, Bewegen met een elastische band, Kunstschilder Henny Agten, Peter Pannetje deel 3 met een overheerlijke groentesoep

Deel 9

28 juni Helmond in beweging, Land van de Peel, bijzondere museumtoer en deel 2  Peters Pannetje

Deel 8 

21 juni Helmond in beweging, Protestantse begraafplaats, Home Computer Museum, deel 1 Peters Pannetje.

Deel 7

14 juni Helmond in beweging, Daling Corona besmettingen vanuit GGD, Brabants vakantieboek, TV Kok, in gesprek met Tommie

Deel 6

7 juni Helmond in beweging,  Nationale Balkonbeweegdag, Tentoonstelling ongewoon alledaags, ouderenradio Weet je nog, Tommie

deel 5

31 mei Helmond in beweging, tentoonstelling ongewoon alledaags, 80 jaar lid Mulo, buurttuin Brandevoort, ntroductie Tommie

deel 4

Helmond in Beweging,  Bieb en Kunstkwartier weer open, fototentoonstelling corona in Regio, Maatjesproject, Kortingsactie VBOH

deel 3

17 mei Helmond in beweging, ommetje, Automaatjeproject , Rouw op je dak, Wesselman tentoonstelling

deel 2 

10 mei Helmond in beweging, Death valley, Rouw op je dak, inloopkamer, online bioscoop Picl, Helmond in 100 stuks

deel 1 

3 mei Helmond in beweging, Vaccinatie XL, Stilte heeft het laatste woord, Coronavrij bewegen op Koningsdagspelen

Helmonds Goud speciaal

Ook dagelijks te bekijken via dit is Helmond live TV, om 10.00 uur en 14.00 uur

van donderdag tot en met zaterdag

Deel 15

30 september.In deze aflevering van Helmonds Goud Speciaal Het Praatkwartier vanuit de pastorie van Het Speelhuis in Helmond. Gastheer is Arnold Otten.
Hij ontvangt de Helmondse film- en documentairemaker Robert van den broek.
Voorafgaand aan Het Praatkwartier een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Helmonds Goud Speciaal wordt uitgezonden op donderdag, vrijdag en zaterdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 14

In Helmonds Goud Speciaal van donderdag 23 september t/m zaterdag 25 september de volgende onderwerpen:
Deze week in Helmonds Goud Speciaal geen Speel- of Praatkwartier, maar een speciale aflevering van Oud Goud. Daarin een korte documentaire over het leven in Helmond tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van de stad op 25 september 1944 door het 2e Britse leger.

Historische beelden die beschikbaar zijn gesteld door het Regionaal Historisch Centrum in Eindhoven.

Verder een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging met de buurtsportcoaches van Jibb+.

Deel 13

In Helmonds Goud Speciaal van donderdag 16 september t/m zaterdag 18 september de volgende onderwerpen:

In Helmonds Goud Speciaal deze week Het Speelkwartier vanuit Het Speelhuis in Helmond. Daarin een optreden van pianist David Hordijk.
Op zijn initiatief kwam er een piano op Eindhoven Centraal. Toen die tijdens de avondklokrellen werd gesloopt, móest hij er heen en speelde hij nog één keer op de paar werkende toetsen van het wrak.
Wanneer David Hordijk achter de piano kruipt, leeft hij in de waan van de dag en vergeet alles om zich heen. Het enige dat overblijft, is de muziek. Dat gevoel wil hij mensen ook meegeven als hij speelt.

Voorafgaand aan Het Speelkwartier ziet u een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging

Deel 12

Goud Speciaal van donderdag 9 september t/m zaterdag 11 september

In deze aflevering van Helmonds Goud Speciaal Het Praatkwartier vanuit de pastorie van Het Speelhuis in Helmond. Gastheer is Arnold Otten. Hij ontvangt Marianne Splint, directeur van Museum Helmond.

Voorafgaand aan Het Praatkwartier een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Deel 11

Special van 2 september, we starten met Helmond in beweging en daarna in deze aflevering van Helmonds Goud Speciaal Het Speelkwartier met een optreden vanuit Het Speelhuis in Helmond. De band Grumpy Old Men vult een kwartier met allerlei golden oldies, grote hits die je zeker kent!
De bandleden Willie, Noud en Henny ken je misschien nog als de oud-leden van de Helmondse formatie Kôjjen Ôjjem. Deze band stopte tien jaar geleden. Willie, Noud en Henny besloten door te gaan onder de naam Grumpy Old Men.
Tegenwoordig spelen zij veel op zorgboerderijen en in bejaardenhuizen.

Deel 10

Het Praatkwartier vanuit de pastorie van Het Speelhuis in Helmond. Gastheer is Arnold Otten.Hij ontvangt vader Arno Oberendorff en zijn getalenteerde dochter Medy voor een onderhoudend gesprek.

Arno is oud-kapper en een zeer bekende Helmonder. Medy is illustrator en woont in Den Haag. Zij maakt onder meer prachtige tekeningen van dieren en insecten voor kinderboeken met een geweldig oog voor detail.

Voorafgaand aan Het Praatkwartier ziet u nog een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Deel 9

In Helmonds Goud Speciaal van donderdag 19 augustus t/m zaterdag 21 augustus de volgende onderwerpen:

In Helmonds Goud Speciaal vandaag Het Speelkwartier vanuit Het Speelhuis in Helmond.
Kunstkwartier brengt de musical ‘Nieuwsies stoppen De Tijd’. En in dit Speelkwartier is alvast een vooruitblik te zien.

1899. De krantenverkopers van New York, ook wel Nieuwsies genoemd, komen in opstand. Ze zijn het zat om onderdrukt te worden en ze eisen een eerlijk loon. Zullen de Nieuwsies de strijd tegen deze grootmacht winnen en krijgen de krantenbazen het te heet onder hun voeten? Of lopen de hoge heren zo over ze heen?

Dat straks, na Helmond in Beweging.

Deel 8

In Helmonds Goud Speciaal van donderdag 12 augustus t/m zaterdag 14 augustus de volgende onderwerpen:

In Helmonds Goud Speciaal vandaag Het Praatkwartier met gastheer Arnold Otten. Hij praat vandaag met regisseur Anneke Schröder en theatermaker Wim Peters, de initiatiefnemers van het reizende theaterprogramma ‘Waskracht’.

Deel 7

Helmonds Goud speciaaal 5 augustus

Helmond in beweging en In Helmonds Goud Speciaal vandaag Het Speelkwartier vanuit het Speelhuis in Helmond. U ziet straks een optreden van zanger, gitarist en muziekdocent Sem Jansen. Sem won in oktober 2020 het SBS-programma ‘Hit the Road’. In de finale betoverde hij de juryleden met ‘Have a little faith in me’. De prachtige vertolking van dit nummer ontbreekt ook zeker niet in dit Speelkwartier. Daarnaast speelt Sem een aantal nummers van verschillende singer-songwriters. Maar eerst Helmond in Beweging. Helmonds Goud Speciaal wordt uitgezonden op donderdag, vrijdag en zaterdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 6

Helmonds goud special 31 juli
Helmond in beweging en In dit programma straks Het Praatkwartier vanuit de pastorie van Het Speelhuis met presentator Arnold Otten. Zijn gaste is oud-hockeyinternational Fieke Van Griensven-Boekhorst. Maar eerst Helmond in Beweging. Helmonds Goud Speciaal wordt uitgezonden op donderdag, vrijdag en zaterdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 5

In Helmonds Goud Speciaal van donderdag 22 juli t/m zaterdag 24 juli de volgende onderwerpen:

Deze aflevering van Helmonds Goud Speciaal begint met Helmond in Beweging.

In het tweede gedeelte van het programma Het Speelkwartier vanuit Het Speelhuis met een gitaaroptreden van Eddie Franken. Franken is muziekdocent bij Kunstkwartier in Helmond. Zijn klassieke gitaar heeft hem al veel binnen- en buitenlandse concerten opgeleverd. De laatste jaren experimenteert Eddie graag met een combinatie van muziek en magie. Mentalisme is een onderdeel van de goocheltraditie die hem het meest boeit. Mensen zien groeien via muziek is voor hem van grote waarde.

Helmonds Goud Speciaal wordt uitgezonden op donderdag, vrijdag en zaterdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 4

15 juli, Helmond in beweging en het Speelkwartier o.l.v. Arnold Otten in de pastorie van de O.L.Vrouwe ten hemel opneming kerk met als gasten John v.d. Sanden en Luc de Graaf.

Deel 3

8 juli, Helmond in beweging en Speelkwartier Theater ’t Speelhuis met troubadour Hans van Gorp.

Deel 2

3 juli, Helmond in beweging en het praatkwartier o.l.v.Arnold Otten met Pastor Pieter Scheepers

Deel 1

26 juni Helmond in beweging, Speelkwartier Duo double trouble