Ook dagelijks te bekijken via dit is Helmond live TV, om 10.00 uur en 14.00 uur

van maandag tot en met zondag

Deel 45

In het tv-programma Helmonds Goud deze week: wat doet de KBO nu precies, een welzijnsbezoek van LEVgroep en hoe gezond zijn we eigenlijk? De KBO, Katholieke Bond voor Ouderen komt op voor de belangen van ouderen en organiseert activiteiten voor 55-plussers. In Helmond zijn vier afdelingen: St.Lucia in Mierlo-Hout, Bernadette in de binnenstad, Brouwhuis en Stiphout-Warande. Vandaag gaat Helmonds Goud op bezoek bij de voorzitters van de verschillende afdelingen en van de kring-Helmond. Alle inwoners vanaf 75 jaar krijgen het aanbod om deel te nemen aan een welzijnsbezoek. Een vrijwilliger van LEVgroep komt dan thuis om te praten over allerlei voorzieningen die het mogelijk maken om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen. Afhankelijk van vragen en behoeften gaat het gesprek over gezond en vitaal ouder worden, de zorgvoorzieningen die er zijn, eenzaamheid of bijvoorbeeld zingeving. De vrijwilliger geeft informatie en beantwoordt vragen.

Deel 43

In het tv-programma Helmonds Goud deze week: veranderde woonwensen van mensen die ouder worden, de tip van Jibb en de expositie ‘Iedereen mag er zijn’.

 

In de Pannehoeve is op 30 maart de expositie ‘Iedereen mag er zijn’ geopend. Deze expositie is in 2017 gemaakt door fotograaf Karin Jonkers en journalist Eric Alink en bestaat uit een portrettenserie met bijhorende verhalen van mensen uit de LHBTQ+ gemeenschap. De expositie geeft stof tot nadenken én nodigt uit om in gesprek met elkaar te gaan.

 

Met de jaren veranderen de woonwensen en de mogelijkheden om zelfstandig te blijven wonen. Als je ouder wordt komt er een moment waarop het thuis blijven wonen lastiger wordt. Aanpassingen in de woning zijn soms nodig, evenals het inhuren van extra hulp of thuiszorg. Els van Daal van KBO Brabant gaf een lezing over woongeluk, waarin ze schetst waar ouderen de komende vijftien jaar mee te maken krijgen. Deze lezing is de eerste van een cyclus die de KBO St. Lucia voor alle ouderen in Helmond organiseert.

 

En ook deze week is er weer een tip van Jibb om zo gezond mogelijk door het leven te gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=PGHfh9qDaLo

Deel 42 

Afgelopen week zijn Bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Toegankelijker gestart met de ‘Praattafel’. De Praattafel is praten, kletsen, babbelen en mensen ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Een bijeenkomst om nieuwe mensen te ontmoeten op een ongedwongen en laagdrempelige manier en dat aan de grote tafel in de hal van Bibliotheek Helmond. De praattafel wordt elke laatste vrijdag van de maand georganiseerd van 14.00-16.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Er zijn in Helmond bijna 20 eetpunten waar je een lekkere maaltijd kunt nuttigen maar het zijn vooral ontmoetingspunten. Zij zijn er voor mensen die behoefte hebben aan sociaal contact, maar ook voor mensen die het financieel niet zo breed hebben of die niet meer zelf koken. Wij gingen een kijkje nemen bij het eetpunt in de Geseldonk.

In het centrum van Helmond staan meer dan 80 kunstwerken, gewoon in de openbare ruimte en dus altijd te bekijken. We gingen kijken in de kasteeltuin bij één van die prachtige kunstwerken en onze Helmondse kunstambasadeurs geven u graag uitleg.

Deel 41

Helmonds Goud laat zien hoe de vrijwilligers van VBOH u kunnen helpen bij uw belastingaangifte. Aan het woord komt Ger Roelofs. Hij vult al jarenlang de belastingaangifte voor inwoners van Helmond die slechts alleen AOW genieten met soms een klein pensioentje. Ger vertelt hoe de meeste cliënten in aanmerking komen voor teruggave…maar ze moeten het wel vragen.

Verder gaat het camerateam op bezoek bij Keyserinnedael. Kinderen van groep vijf van de Wilhelminaschool zingen daar, voor het eerst sinds de coronamaatregelen zijn afgeschaft, voor de senioren op een speciale ‘pannenkoekendag’. De senioren kregen die dag pannenkoeken op het menu en de kinderen werden op school verrast met een heerlijke pannenkoek.

Dammen tegen eenzaamheid Aansluitend op het WK dammen dat op 20 januari in Eindhoven werd gehouden, werd er een maatschappelijk programma uitgerold in de grootste steden van Brabant. Daarbij wordt dammen ingezet als middel om eenzaamheid onder jongeren én ouderen tegen te gaan. Dit programma heet ‘Doe een zet tegen eenzaamheid’. De afgelopen weken is er grootschalig aandacht aan dit programma besteed, zowel offline als online en ook in Helmond ging dit project van start.

Deel 40 

Helmonds Goud week 11 2022: Een kaarten actie van Aandacht voor ouderen, wat doet een medewerker bij een stembureau en Koor Druzhba haalde meer dan 2000 euro op.

Half maart start de werkgroep aandacht voor Ouderen de kaartenactie Hé, ga je mee. Doel is om de inwoners over deze actie te informeren en hun te attenderen op De Loop van die week waar de kaarten bij zitten.

Op woensdag 16 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Wist u dat er ook veel mensen nodig zijn om de verkiezingen mogelijk te maken? Er zijn procesbegeleiders die het telproces begeleiden en tellers die helpen met het tellen van de stemmen. Dit gebeurt centraal in de VEKA sporthal maar ook op elk stembureau in de stad.

Koor Druzhba had afgelopen week een benefiet concert voor Oekraïne en haalde een bedrag op van meer dan 2000 euro en later die week werden ze uitgenodigd voor het NPO programma Tijd voor max

 

deel 39

Helmonds Goud week 10 2022 met deze week: Het rode kruis belt u elke dag even op, Rob kweekt al jaren orchideeën en we lopen langs een aantal bijzondere kunstobjecten. Vindt u het ook zo prettig om elke dag even iemand te spreken? Het hoeft geen lang gesprek te zijn, maar in de ochtend even persoonlijk contact zodat iemand weet dat u ‘s morgens goed bent opgestaan en dat alles oké is. Precies daarvoor heeft het Rode Kruis Contactcirkels. Als u deelneemt aan zo’n Contactcirkel wordt u iedere dag op een vast tijdstip gebeld en als het niet lukt om contact met u te krijgen, alarmeert de cirkel uw contactpersoon om even een kijkje bij u te nemen. Deze week hebben we weer een bijzondere hobby. Rob kweekt namelijk orchideeën en zijn hele huis staat er vol mee. Jaren geleden begon hij hiermee toen hij van zijn moeder de eerste kreeg en deze koestert hij nog steeds.

Deel 38

Helmonds Goud week 9 met deze week: Paulo zijn grote hobby is circus, World Press foto’s worden besproken door ouderen en we sluiten af in carnavalsstijl. Deze week hebben we weer een zeer bijzondere hobby. Paulo is namelijk geen onbekende in Helmond want meer dan 40 jaar geleden begon hij met zijn grootste hobby en dat is Variete show Jacona. De world press fototentoonstelling is inmiddels al een paar weken afgelopen maar deze week ging een klein aantal van de foto;s op toer naar diverse verzorgingstehuizen in Helmond. Daar werden met ouderen diverse bijzondere foto’s besproken. We zijn bij de laatste muurschildering in onze reeks en nee dit is niet Dikke Leo en ook niet Nico Haak.

Deel 37

Helmonds Goud week 8 met: liefde is van alle leeftijden, schilderen met stof en draad, alweer een mural en er weer veel te doen deze week.
 
Afgelopen week was het Valentijnsdag de dag van de liefde en dat liefde van alle leeftijden is bleek toen we Marianne en Guus en Dorian en Huub bezochten.
 
Wouda heeft een bijzondere hobby dat het beste te omschrijven is als schilderen met stof en draad. Ze pakt een grote lap stof, laat er van alles opvallen en stikt het vast.
 
Verstopt onder een viaduct is de volgende mural maar Hans vertelt u precies wat deze muurschildering inhoudt.

Deel 36

Helmonds Goud week 7 2022 met: zelf je medisch dossier inzien, hoe voorkom je ouderenmishandeling en we gaan weer lekker meezingen. Eén op de twintig ouderen boven de 65 jaar wordt herhaaldelijk mishandeld. Soms gebeurt dit door een beroepskracht, maar meestal door een familie- of gezinslid of andere bekende. En tijdens de pandemie zijn de cijfers alleen maar gestegen. We doen steeds meer op afstand met onze computer, boodschappen, kleding en zelfs auto’s kun je voortaan online regelen. Ook is het al een tijd mogelijk om je medisch dossier te checken, medicijnen te bestellen en afspraken te maken met je huisarts online. Hans is nog steeds bij de Canal of Cult en dat is een rijke verzameling van vele murals op een oppervlakte van 870 m2.

Deel 35

We staan er niet bij stil maar het is bijna carnaval. Waar deze hobbyist normaal vele optredens heeft staan moet hij het vanwege de maatregelen het nu doen met slechts enkele. We zijn bij zilveren narekap winnaar Rob Bouwman met zijn bijzondere hobby, tonpraten. Jibb+, Cultuur Contact en Aandacht voor Ouderen slaan de handen ineen met het activiteitenboekje voor 55+. Voor kinderen bestaat al het platform Sjors Sportief & Creatief met het bijbehorende Sjorsboekje. Hierdoor krijgen duizenden kinderen de kans om kennis te maken met het sport en cultureel aanbod in Helmond. ‘En hoe mooi zou het zijn als de 55-plusser ook deze kans krijgt in Helmond? Dat kan! In april lanceren ze de Activiteitengids 55+ vanuit het platform Sport en Cultuur Helmond.

Deel 34

Helmonds Goud week 5 2022 met cursussen voor ouderen , radio maken als hobby en een boekentip. Het is belangrijk om ook op latere leeftijd te blijven leren en je hersenen te trainen. De Volksuniversiteit heeft superveel cursussen die ook of juist voor ouderen geschikt zijn. Na je pensioen een cursus Italiaans gaan doen of je verdiepen in kunstgeschiedenis? Superslim om te doen! Want een leven lang leren en je hersenen blijven uitdagen zorgt voor een gezonder leven. Bij de Volksuniversiteit kun je terecht voor allerlei verschillende cursussen, van taal tot koken, zowel online als live. In onze rubriek bijzondere hobby’s gaan we in gesprek met Ger Koppenens. Hij is al vele jaren vrijwilliger bij de lokale omroep en zijn hobby is dus radio-uitzendingen maken.

Deel 33

Helmonds Goud week 4 2022 met de Minuten wals, elke dag een foto en een kijkje bij de World Press Photo. -Wie op Facebook zit en de groep “je bent Helmonder als” volgt. Dan zie je elke dag een foto van Peter Warmerdam voorbij komen. Ook hij heeft een bijzondere hobby en dat is, elke dag een foto uit Helmond maken. -Deze week is Hans van den Berkmortel bij een muurschildering onder de brug bij de traverse. -Vanwege de verlengde lockdown is het niet mogelijk om de World Press Photo Exhibition dit jaar plaats te laten vinden in De Cacaofabriek in Helmond. De tentoonstelling zal daarom in zijn geheel verhuizen naar het glazen paviljoen van theater Het Speelhuis. De 120 meter lange glaswand zal dienen als decor voor de foto’s die naar buiten toe worden tentoongesteld. 

Deel 32

Helmonds Goud week 3 2022 met fotografie, bijzondere hobby’s en tip Kiek Naauw is de fotowerkgroep van IVN Helmond. 2022 is een bijzonder jaar; IVN bestaat dan 40 jaar en de fotowerkgroep maar liefst 10 jaar. Leden van de fotoclub trekken er graag met hun camera op uit om de prachtige natuur vast te leggen. Elke lid heeft zo zijn eigen interesses en specialiteiten.

En in onze rubriek bijzondere hobby’s gaan we een kijkje nemen bij Jan van Nuenen want die gaat houtbewerken. Mocht u een tip hebben voor onze redactie dan horen we dat graag. En als u iemand kent of bent die wel eens zou willen optreden aan het einde van dit programma laat dat dan ook even weten. Alle tips mogen naar helmondsgoud@ditishelmond.nl of whatssapp naar: 06 20277170 

Deel 31

Wandelen langs muurschilderingen en we hebben een gloednieuwe rubriek over bijzondere hobby’s. In onze nieuwe rubriek, bijzondere hobby’s gaan we naar Joost verspaget. Elk jaar ging hij met een vriendengroep twee weken naar Zwitserland met mee te helpen. Een aantal jaar geleden is hij er zelf mee gestopt maar nog elk jaar gaan er 35 vrijwilligers naar Zwitserland voor onderhoud van het traject.

We kunnen op dit moment niet heel veel doen. Maar wat wél altijd kan, is wandelen door onze stad. En gelukkig is er genoeg te zien! De afgelopen jaren heeft stichting Carat geïnvesteerd in een aantal prachtige murals in Helmond. U heeft ze vast wel eens gezien in het centrum. Maar kent u de verhalen achter de murals? Weet u wie ze gemaakt hebben, welke verborgen details verwerkt zijn en welk verhaal ze vertellen?

Deel 30

Met deze week:  een geweldige samenwerking tussen jongeren en 80 plussers, het huiskameratelier van Kunstkwartier verlaten de huiskamer, vinden jongeren kletsen online nu echt wel zo leuk?, we hebben weer een activiteiten agenda en jawel onze dames gaan ook weer zingen.

Deel 29

Welkom bij Helmonds Goud, een programma voor ouderen, met ouderen en door ouderen. Met deze week: 20 leerlingen bedenken nieuwe hulpmiddelen voor mensen met dementie, Senioren delen hun kennis en ervaring bij MatchMentor groep, we hebben een nieuw gezicht bij jong geleerd

Deel 28

We zitten in een overgangsfase naar het 2e halfjaar en er gaat wat veranderen. Daarom nu toch Helmond in Beweging.

Deel 27

Helmond in beweging

Deel 26

Op 25 oktober wederom een herhaling van eerdere uitgezonden items en natuurlijk starten we met Helmond in Beweging, gevolgd door Ester van den Eventuin verzorgende bij Savant, Workhop Slagwerk, Rouw verwerking en als laatste onze Orgelmuseum is open.

Deel 25

18 oktober start uiteraard met Helmond in beweging en verder in de herhaling Levenstestament, Rouw op je dak, Helmonder Carlo Stevens beter bekend als de leeuwentemmer en hulp bij verzamelen van goederen en gegevens voor de tentoonstelling rondomE Emily Wesselman.

Deel 24

11 oktober. Zoals gewoonlijk start deze aflevering van Helmonds Goud van 11 oktober met Helmond in beweging. Lia Stoop neemt ons mee naar de protestantse begraafplaats aan de Molenstraat. Hier praat ze met Jaap Wijdenes, beheerder protestantse begraafplaats. Jaap Wijdenes is al ruim 13 jaar beheerder van deze begraafplaats en weet dus veel te vertellen over de graven. Maar binnenkort gaat hij stoppen. Hij is bijna 80 jaar.

In Peters Pannetje vertelt tv-kok Peter Malfliet hoe je een heerlijk voedzame groentesoep kunt maken, met geroosterd brood en kruidenboter.

Bij het opruimen van de vuilstortplaats tussen Helmond en Mierlo kwamen er diverse voorwerpen tevoorschijn. 100 voorwerpen van die stortplaats werden verzameld. Inwoners van verschillende  zorgcentra bekeken deze voorwerpen en haalden herinneringen op. Alle verhalen kwamen in een boekje. De titel van dit boekje is “Helmond in 100 stukskes”. De gevonden voorwerpen en de verhalen geven een goed tijdsbeeld weer van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Het kunstenaarsduo Anny en Harrie Scheepers is nog steeds actief. Harrie is beeldhouwer en Anny is schilderes. Hun hele huis staat en hangt vol met hun creaties. Ze zeggen beide ermee door te gaan tot ze erbij neervallen.

Deel 23

4 oktober Deze aflevering van Helmonds Goud begint zoals altijd met Helmond in beweging. Bart van den Akker, eigenaar van het Computermuseum, praat over de opkomst van de homecomputer. Hij doet dit vanuit het Computermuseum. Hennie Agten vertelt over zijn hobby. Tekenen en schilderen in de stijl van Vincent van Gogh. Rob van Os is met Museum op Locatie in de Ameideflat. Hij gaat met de bewoners terug naar de historie van Helmond.

Het Land van de Peel is een nieuwe marketingorganisatie waarin zes Brabantse Peelgemeenten hun krachten bundelen. Hiermee wordt geprobeerd de Brabantse Peel onder de aandacht te brengen.

Deel 22

In Helmonds Goud van de week van 27 september de volgende onderwerpen:

Deze week in Helmonds Goud een reportage over het Draaiorgelmuseum in Helmond dat jarenlang in één adem werd genoemd met de Gaviolizaal.
Die tijd is voorbij; het museum is nu ondergebracht in Loods 20 (samen met het EDAH-museum) en inmiddels weer open.

Het verzorgen van zieke familieleden is zwaar en mantelzorgers zitten vaak met vragen.
Daarom is er vanaf nu de Goed voor Mekaar Box, een handig pakket met veel informatie voor de Helmondse mantelzorger. (Meer informatie op Home – Goed Voor Mekaar.) En verder aandacht voor Esther van den Eventuin, een Helmondse verzorgende van Savant Zorg die via een eigen blog op Facebook verslag doet van haar werk in de wijk.

In Oud Goud beelden van het 50-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina in 1948, dat in heel Nederland werd gevierd. Ook in Helmond waren er allerlei activiteiten waaronder een plechtige raadszitting, een historische optocht en vuurwerk.

Tot slot een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Deel 21

Deze week in Helmonds Goud een reportage over de triatlon voor senioren in Helmond, die vrijdag bij recreatieplas Berkendonk is gehouden.

Verder: heel goedkoop ontbijten voor één euro. Het kan weer op maandagochtend in De Geseldonk, georganiseerd  door Kansrijk Mierlo-Hout.

In Oud Goud mooie beelden van de heropening van de Veestraatbrug, die in de oorlog twee keer werd opgeblazen.

Én de zomerweken voor senioren zijn met veel bombarie afgesloten: We namen een kijkje bij een workshop slagwerk in Kunstkwartier.

Eerst een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging. 

 

Deel 20

Helmonds Goud van maandag 13 september met de volgende onderwerpen:

In Helmonds Goud een reportage over Helmonder Carlo Stevens, avonturier, waaghals en leeuwentemmer. Jolanda Bakker van Heemkundekring Helmont heeft een boek over hem geschreven. Dat wordt komende zondag 19 september gelanceerd tijdens de opening van een expositie over het leven van Stevens in de Elzas Passage 4.

In Oud Goud mooie beelden uit 1938 over de ‘Voor God Dag’. Een manifestatie van de katholieke kerk om zieltjes te winnen.

Verder aandacht voor het levenstestament. Dat wordt steeds populairder. In een levenstestament bepaal je wie namens jou mag spreken als je zelf geen beslissingen meer kunt nemen.

Geraldine praat in haar rubriek vroeger en nu over boodschappen doen.

En er is weer een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Deel 19

In Helmonds Goud van de week van 6 september de volgende onderwerpen:

In Helmonds Goud een reportage over de Week van Lezen en Schrijven.
Er zijn nog altijd veel volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen, vooral ook in Helmond.
Maar het goede nieuws is dat je gratis bijgeschoold kunt worden.

Verder een verslag van Museum op Locatie in de Ameideflat en in de rubriek Oud Goud mooie zwart/witbeelden van de bruggen over de Zuid-Willemsvaart in Helmond.

Verder geeft Geraldine haar visie over het televisiekijken van vroeger en nu.

Tot slot een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging

Deel 18

Presentatie Lia Stoop en Austeje Jonikaite

In Helmonds Goud van de week van 30 augustus de volgende onderwerpen:

In de rubriek Oud Goud een privé-filmpje uit de turntoestellenfabriek van de familie Fritsen uit Helmond.

Verder reportages over een koffieworkshop voor senioren in de Count of Coffee op de Markt en het Robustelly orgel in de Lambertuskerk. Het unieke orgel wordt weer wekelijks bespeeld tijdens de markt op zaterdag.

Én we starten een mini-serie met een oude bekende, Geraldine. Ze praat over dingen van vroeger en hoe die nu gaan.

Deel 17

In Helmonds Goud van de week van 23 augustus de volgende onderwerpen:

In de rubriek Oud Goud een familiefilmpje van de fabrikantenfamilie Fritsen uit Helmond die al in de vorige eeuw onder meer klokken maar ook turntoestellen maakte.
De privé-filmpjes van de familie zijn ondergebracht bij het Regionaal Historisch Centrum in Eindhoven. Uit die collectie ziet u onder meer fragmenten van het vieren van carnaval en een vakantie in Italië.

TV-kok Peter Malfliet heeft een heerlijk recept voor gevulde tomaten-groentesoep.

En zondag was het open tuinendag in Helmond. Kijk naar een verslag van deze geslaagde dag waar belangstellenden acht tuinen konden bezoeken. Natuurlijk is er ook weer een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Deel 16

Vandaag presentatie door Liam Toll

We starten met Helmond in beweging, daarna de Levgroep met Zomerweken, bezocht is een spellenmiddag, Oud goed van de familie Sanders en Peters pannetje met een overheerlijk macaroni schotel.

Presentatie Lia Stoop en Austeje Jonikaite

Deel 15

Helmonds Goud 9 augustus met Helmond in beweging In deze aflevering van Helmonds Goud onder meer aandacht voor ‘Helmond in 100 stukskes’, een boek met verhalen over Helmonds afval. Verder roept Museum Helmond je hulp in bij een tentoonstelling over jonkvrouwe Emelie Wesselman, de laatste bewoonster van het kasteel in Helmond en een reportage over de Helmondse kunstschilder Hennie Agten. Hij wordt al zijn hele leven geïnspireerd door Vincent van Gogh. Verder een reportage over het ‘Land van de Peel’, een nieuwe marketingorganisatie waarin zes Brabantse Peelgemeenten hun krachten bundelen. En natuurlijk Helmond in Beweging. Het seniorenprogramma Helmonds Goud wordt uitgezonden op maandag, dinsdag en woensdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 14

Helmonds Goud 3 augustus met Helmond in beweging
Het is vakantie en daarom zie je de komende weken een herhaling van onze mooiste reportages. Vandaag onder meer aandacht voor het Brabants Vakantieboek, lekker lezen of puzzelen op de camping of onderweg naar je vakantiebestemming. Een reportage vanuit het HomeComputerMuseum in Helmond en het verhaal van Theo Lambert die 80 jaar lid is van voetbalclub Mulo. Tot slot speciale rondleidingen in Museum Helmond voor bezoekers met een lichte dementie. Buitengewoon Museumtour heet het project en wij liepen mee. Maar eerst een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Het seniorenprogramma Helmonds Goud wordt uitgezonden op maandag, dinsdag en woensdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 13

26 juli Helmond in beweging en Zomerkasteel, Oud Goud 2, oude filmpjes, Peters Pannetje 

Deel 12

19 juli  Helmond in beweging en In deze aflevering aandacht voor eenzaamheid onder ouderen. De belcirkels van de KBO proberen die te doorbreken. Verder ziet u een portret van stadsorganist Jan van de Laar en beginnen we met de rubriek: Oud Goud. In samenwerking met het Regionaal Historisch Centrum in Eindhoven krijgt u fantastische oude filmpjes uit Helmond voorgeschoteld. Het instituut zoekt meer oude beelden uit Helmond om die te archiveren. Ga daarvoor naar de link: www.bhic.nl/filmsbewaren. Tot slot een reportage over een bijzonder kunstenaarsduo, Anny en Harrie Scheepers. Het echtpaar is al zestig jaar getrouwd en zijn zeer actief met schilderen en beeldhouwen. Maar het programma begint met Helmond in Beweging.

Het seniorenprogramma Helmonds Goud wordt uitgezonden op maandag, dinsdag en woensdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 11

12 juli Helmond in beweging. Brabants Histories informatiecentrum, Jeu de Boule Brandevoort, Gé Kuiper en Doufietsen

Deel 10

5 juli Helmond in beweging, Bewegen met een elastische band, Kunstschilder Henny Agten, Peter Pannetje deel 3 met een overheerlijke groentesoep

Deel 9

28 juni Helmond in beweging, Land van de Peel, bijzondere museumtoer en deel 2  Peters Pannetje

Deel 8 

21 juni Helmond in beweging, Protestantse begraafplaats, Home Computer Museum, deel 1 Peters Pannetje.

Deel 7

14 juni Helmond in beweging, Daling Corona besmettingen vanuit GGD, Brabants vakantieboek, TV Kok, in gesprek met Tommie

Deel 6

7 juni Helmond in beweging,  Nationale Balkonbeweegdag, Tentoonstelling ongewoon alledaags, ouderenradio Weet je nog, Tommie

deel 5

31 mei Helmond in beweging, tentoonstelling ongewoon alledaags, 80 jaar lid Mulo, buurttuin Brandevoort, ntroductie Tommie

deel 4

Helmond in Beweging,  Bieb en Kunstkwartier weer open, fototentoonstelling corona in Regio, Maatjesproject, Kortingsactie VBOH

deel 3

17 mei Helmond in beweging, ommetje, Automaatjeproject , Rouw op je dak, Wesselman tentoonstelling

deel 2 

10 mei Helmond in beweging, Death valley, Rouw op je dak, inloopkamer, online bioscoop Picl, Helmond in 100 stuks

deel 1 

3 mei Helmond in beweging, Vaccinatie XL, Stilte heeft het laatste woord, Coronavrij bewegen op Koningsdagspelen