Ook dagelijks te bekijken via dit is Helmond live TV, om 10.00 uur en 14.00 uur

van maandag tot en met woensdag

Presentatie Lia Stoop en Austeje Jonikaite

Deel 14

Helmonds Goud 3 augustus met Helmond in beweging
Het is vakantie en daarom zie je de komende weken een herhaling van onze mooiste reportages. Vandaag onder meer aandacht voor het Brabants Vakantieboek, lekker lezen of puzzelen op de camping of onderweg naar je vakantiebestemming. Een reportage vanuit het HomeComputerMuseum in Helmond en het verhaal van Theo Lambert die 80 jaar lid is van voetbalclub Mulo. Tot slot speciale rondleidingen in Museum Helmond voor bezoekers met een lichte dementie. Buitengewoon Museumtour heet het project en wij liepen mee. Maar eerst een nieuwe aflevering van Helmond in Beweging.

Het seniorenprogramma Helmonds Goud wordt uitgezonden op maandag, dinsdag en woensdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 13

26 juli Helmond in beweging en Zomerkasteel, Oud Goud 2, oude filmpjes, Peters Pannetje

Deel 12

19 juli  Helmond in beweging en In deze aflevering aandacht voor eenzaamheid onder ouderen. De belcirkels van de KBO proberen die te doorbreken. Verder ziet u een portret van stadsorganist Jan van de Laar en beginnen we met de rubriek: Oud Goud. In samenwerking met het Regionaal Historisch Centrum in Eindhoven krijgt u fantastische oude filmpjes uit Helmond voorgeschoteld. Het instituut zoekt meer oude beelden uit Helmond om die te archiveren. Ga daarvoor naar de link: www.bhic.nl/filmsbewaren. Tot slot een reportage over een bijzonder kunstenaarsduo, Anny en Harrie Scheepers. Het echtpaar is al zestig jaar getrouwd en zijn zeer actief met schilderen en beeldhouwen. Maar het programma begint met Helmond in Beweging.

Deel 11

12 juli Helmond in beweging. Brabants Histories informatiecentrum, Jeu de Boule Brandevoort, Gé Kuiper en Doufietsen

Deel 10

5 juli Helmond in beweging, Bewegen met een elastische band, Kunstschilder Henny Agten, Peter Pannetje deel 3 met een overheerlijke groentesoep

Deel 9

28 juni Helmond in beweging, Land van de Peel, bijzondere museumtoer en deel 2  Peters Pannetje

Deel 8

21 juni Helmond in beweging, Protestantse begraafplaats, Home Computer Museum, deel 1 Peters Pannetje.

Deel 7

14 juni Helmond in beweging, Daling Corona besmettingen vanuit GGD, Brabants vakantieboek, TV Kok, in gesprek met Tommie

Deel 6

7 juni Helmond in beweging,  Nationale Balkonbeweegdag, Tentoonstelling ongewoon alledaags, ouderenradio Weet je nog, Tommie

deel 5

31 mei Helmond in beweging, tentoonstelling ongewoon alledaags, 80 jaar lid Mulo, buurttuin Brandevoort, ntroductie Tommie

deel 4

Helmond in Beweging,  Bieb en Kunstkwartier weer open, fototentoonstelling corona in Regio, Maatjesproject, Kortingsactie VBOH

deel 3

17 mei Helmond in beweging, ommetje, Automaatjeproject , Rouw op je dak, Wesselman tentoonstelling

deel 2

10 mei Helmond in beweging, Death valley, Rouw op je dak, inloopkamer, online bioscoop Picl, Helmond in 100 stuks

deel 1

3 mei Helmond in beweging, Vaccinatie XL, Stilte heeft het laatste woord, Coronavrij bewegen op Koningsdagspelen

Helmonds Goud speciaal

Ook dagelijks te bekijken via dit is Helmond live TV, om 10.00 uur en 14.00 uur

van donderdag tot en met zaterdag

Deel 6

Helmonds goud special 31 juli
Helmond in beweging en In dit programma straks Het Praatkwartier vanuit de pastorie van Het Speelhuis met presentator Arnold Otten. Zijn gaste is oud-hockeyinternational Fieke Van Griensven-Boekhorst. Maar eerst Helmond in Beweging. Helmonds Goud Speciaal wordt uitgezonden op donderdag, vrijdag en zaterdag om 10.00 uur en 14.00 uur én tussen 18.00 en 20.00 uur.

Deel 5

In Helmonds Goud Speciaal van donderdag 22 juli t/m zaterdag 24 juli de volgende onderwerpen:

Deze aflevering van Helmonds Goud Speciaal begint met Helmond in Beweging.

In het tweede gedeelte van het programma Het Speelkwartier vanuit Het Speelhuis met een gitaaroptreden van Eddie Franken. Franken is muziekdocent bij Kunstkwartier in Helmond. Zijn klassieke gitaar heeft hem al veel binnen- en buitenlandse concerten opgeleverd. De laatste jaren experimenteert Eddie graag met een combinatie van muziek en magie. Mentalisme is een onderdeel van de goocheltraditie die hem het meest boeit. Mensen zien groeien via muziek is voor hem van grote waarde.

Deel 4

15 juli, Helmond in beweging en het Speelkwartier o.l.v. Arnold Otten in de pastorie van de O.L.Vrouwe ten hemel opneming kerk met als gasten John v.d. Sanden en Luc de Graaf.

Deel 3

8 juli, Helmond in beweging en Speelkwartier Theater ’t Speelhuis met troubadour Hans van Gorp.

Deel 2

3 juli, Helmond in beweging en het praatkwartier o.l.v.Arnold Otten met Pastor Pieter Scheepers

Deel 1

26 juni Helmond in beweging, Speelkwartier Duo double trouble